JA Solar

Ön itt van: Home / JA Solar

A JA Solar Holding a világ vezető napelem gyártói között foglal helyet. 2005-ben alakultak, 2007-re már Amerika legnagyobb részvénytőzsdéjének rendszerében jegyezték őket. 2010 óta már világvezető napelemgyártóként tartják számon.

ja solar polikristályos napelem

A cég központja Shanghaiban van, de világszerte képviseltetik magukat. A vállalat amerikai központja a Szilícium völgyben, európai képviselete Münchenben, míg Japán központja Tokióban található. A JA Solar elkötelezett a kutatás és fejlesztés iránt, mellyel folyamatosan megerősíti helyét a piacon. Fontos célja a következő generációs PV technológiákkal tovább csökkenteni a napelem modulok költségeit, és jelentősen növelni az energia átalakítás hatásfokát. A JA Solar sikerének titka a kiváló minőségű alapanyagok felhasználásában valamint a vertikálisan integrált gyártásban rejlik, ami a szilícium tömböktől kezdve a cellákon át egészen a készre szerelt napelem modulokig lefedi a technológia minden elemét.

A cég a világ 11 pontján rendelkezik gyárakkal Kínától Dél-Afrikán át Malajziáig, évi 5.5GW-nyi szilícium cella és 5.5GW-nyi napelem gyártási kapacitással. A cég stabilitásának egyik kulcsa, hogy a termékgyártáson túlmenően a JA Solar a világ 7. legnagyobb napelemes áramszolgáltatójaként is működik. Saját tulajdonú napelem parkjai révén állít elő zöld áramot, amit a helyi áramszolgáltatók közműhálózata részére értékesít, több mint évi kétmilliárd dollár értékben. A JA Solar saját kutatás-fejlesztési tevékenységének valamint kimagasló, többlépcsős minőségbiztosítási rendszerének köszönhetően számos olyan technológiával rendelkezik, melynek köszönhetően termékei tudásban átlag 6-12 hónappal megelőzik a legtöbb versenytársukat a piacon. A JA Solar elsőként volt képes megvalósítani a 100%-osan PID mentes szilícium cellák valamint a PERC technológiájú cellák tömeggyártását is. A PERC (Passivated Emitter and Rear Cell) röviden annyit tesz, hogy a cellák hátulján egy alumínium vezető réteg található, ami eddig a cellán hasznosítatlanul áthaladó, vagy a fóliában elnyelődő fényt visszatükrözi, ezáltal az energia termelésbe bevonja. A korábbi panelekhez képest éves szinten, ezzel a technológiával 6%-os többlethozam érhető el.

Napelem paneljein tükröződésmentes üveglapot, 35mm vastagságú, nagy sűrűségű alumíniumból készült keretet valamint az UV sugárzásnak ellenálló hátlapot alkalmaznak. Paneljeinek hozama átlag 5-10%-kal haladja meg a hasonló kategóriájú termékekét. Jellemzők: Kimagasló, 16,51%-os cellahatékonyság, kiváló mechanikai ellenállóképesség. A panel megfelel a szél- és hóterhelésre vonatkozó új, szigorúbb IEC 61215:2016 és IEC 71739:2016 szabványoknak is. Ammóniumnak és sónak ellenálló kivitel A tükröződésmentes felületnek köszönhetően a szórt fényt is képes hasznosítani Alkalmazhatóság 1000V-os sztringekhez A napelem különlegessége, hogy a modul színe nem a megszokott kék, köszönhetően a JA Solar egyedülálló „fekete polykristályos cella” technológiájának.