Kioto Solar

Ön itt van: Home / Kioto Solar

Az osztrák Kioto Solar már 25 éve a napelem gyártás meghatározó szereplője. Napelemei, de akár a szintén osztrák Fronius inverterei, a legmagasabb minőséget képviselik Európában. A gyártás automatizált gépsorokon történik magas minőségbeli elvárások mellett, az anyaországban. A Kioto Solar éves napelem modul gyártási kapacitása 150 MW. A panelek a gyártási minősítés normái felett meg kell, hogy feleljenek a cég saját, az átlagnál magasabb szintű egyedi minőségi elvárásainak is.

Ezek a panelek ugyanis különlegesen szilárdak, ellenállnak 5400 Pa felületi nyomásnak is úgy, hogy eközben saját tömegük kevesebb, mint 20 kg. A Szélsőséges alpesi viszonyokra kifejlesztett jégeső teszten 25 mm-es jégdarabok 165 km/h sebesség melletti becsapódásait is ki kell bírniuk. Ennek köszönhetően a Kioto 10 év termékgaranciát és 25 év teljesítménygaranciát vállal a napelemeire.

kioto solar napelem

A monokristályos panelek kiemelkedő hatékonyságának egyik kulcsa a különleges, tükröződésmentes üvegfelület. Ez alig veri vissza a napsugarakat, még a gyenge szórt fényt is képes elnyelni. Ezáltal a panel a napsugárzás szinte teljes spektrumát képes elnyelni, és hasznosítani az áramtermeléshez. A Kioto Solar a magyar piacnak is meghatározó szereplője. 2015-ben egy osztrák vállalkozó átadta Magyarország legnagyobb, 72.840 darab Kioto Solar napelemből álló erőművét. Ez Visonta mellett található 30 hektáron elterülő, 18.5 MWp hozamú napelempark.

A 310 W-os monokristályos napelem, már a PERC (Passivated Emitter and Rear Cell) innovációval készül. Ez röviden annyit tesz, hogy a cellák hátulján egy alumínium vezető réteg található, ami eddig a cellán hasznosítatlanul áthaladó, vagy a fóliában elnyelődő fényt visszatükrözi, ezáltal az energia termelésbe bevonja. A korábbi panelekhez képest éves szinten, ezzel a technológiával 6%-os többlethozam érhető el.