Kioto Solar

Ön itt van: Home / Polikristályos napelem / Kioto Solar

kioto_solar_napelem_logo_mepesolar_magyarorszag

A KIOTO SOLAR 25 éve a solar panel gyártás kiemelkedő szereplője. Ausztriában St. Veit városban készülnek a premium kategóriás termékek. A Kioto solar panelek illetve az ugyancsak cégcsoporthoz tartozó Fronius inverterek, munkafázisonkénti minőség ellenőrzéssel garantálják a kiemelkedő prémium európai minőséget.
A termékek előállítása teljesen automatizált gépsorokon készül, ISO9001:2008,
ISO 14001:2004 illetve BS OHSAS 18001:2007 minőségi elvárásoknak megfelelően.

A KIOTO Solar napelemeinek minőségi elvárásai lényegesen magasabb az elvárhatónál. Ennek köszönhetően a solar panelek különlegesen szilárdak, ezáltal ellenállnak 5400Pa felületi nyomásnak is, annak ellenére, hogy rugalmasak, felülete homogén és a tömegük 20kg-nál kevesebb.
A magas minőségi elvárásnak köszönhetően a mesterséges jégeső teszten 25mm-es jégdarab 165,6km/h illetve az 55mm-esek 120,6km/h sebességű jégdarabok becsapódásnak is ellenállnak. Vizsgálják a sópermet és ammónia ellenállását. Alpesi követelmény az 5400 Pa terhelés teszt.

A Kioto solar panelek polikristályos vagy akár monokristályos gyártási technológiával is készülnek. Rendkívül nagy előnye, hogy az üveg felülete teljesen tükröződés mentes. Ezért szinte egyáltalán nem veri vissza a napsugarakat, ennek köszönhetően a monokristályos solar panel hordozza előnyét, miszerint a gyenge szórt fényt is képes elnyelni. A Kioto napelem így a napsugárzás rendkívül széles spektrumát képes hasznosítani az áramtermeléshez a lehető legoptimálisabb mértékben.

A KIOTO SOLAR napelemek a magyar piacnak is az egyik meghatározó szereplője.
2015 szeptemberében adta át egy osztrák vállalkozó a Magyarország jelenlegi legnagyobb, 72.840db KIOTO SOLAR napelemből álló naperőművét.
A Visonta mellett 30 hektáron elterülő, 18,5MWp teljesítményű szolár park 10.000 magyar otthon áramellátását tudja biztosítani.
Többféle keret vastagságban kapható 35 és 40mm-es, anyaga galvanizálatlan alumínium keret vízkivezetős műanyag sarkokkal, ennek köszönhetően a versenytársakhoz képest sokkal hatékonyabb a csapadék elvezetés. Ezért nagyon ellenálló a sarok szétfeszülés lehetőségének és jégfagyás mentes.

A kiváló minőségű panelekre a gyártói termékgarancia 10 év, a legalább 80%-os teljesítmény garancia pedig 25 évre vonatkozik.
Gyakorlatilag mivel Ausztriában készülnek a Kioto napelemek, akár a felhasználók közvetlenül is felvehetik a kapcsolatot a gyártóval, bármilyen probléma esetén, de természetesen cégünk készséggel áll segítségükre.
Nem csupán az áramtermelő képességét helyezik előtérbe, hanem minden egyéb mechanikai tulajdonságot. A panelek minden alkatrésze több lépcsőben ellenőrzött minőségű európai gyártótól származik. A Kioto napelemeknél gyártói elvárás, hogy a névleges teljesítményt felül teljesítsék ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a 285W-os paneleken minőség ellenőrzés során mért teljesítmény kizárólag 285W-nál több lehetséges.

matrai_naperomu_mepesolar_magyarorszag
A Mátrai Erőmű napenergiát felhasználó egysége szakít a hagyományos fosszilis energiaforrásokkal, csökkentve ezzel a légkörbe jutó káros terhelést és elősegítve a költséghatékonyságot. A széntüzelésű erőmű és a naperőmű párhuzamosan létezhetnek a jövőben, kiegészítve egymást- a hagyományos energiatermelést kiegészíti a zöld-energia termelés – mondta Bernhard Lüschper, az igazgatóság elnöke. A naperőmű által termelt villamosenergia-mennyiség átlagosan egy kisebb várost képes ellátni.