Suntech

Ön itt van: Home / Suntech

A Wuxi Suntech Power a napelemgyártó cégek nagy úttörői közé tartozik! Nevével a napelemes iparág szereplői az elsők között ismerkedhettek meg. A Suntech volt az, aki 2001-es megalapítását követően első kínai napelemes cégként az európai piacra lépett. Szintén ő volt az első kínai gyártó, akinek a részvényeit 2005-ben a New yorki tőzsdén kezdték jegyezni. A Suntech elmúlt 17 évét a folyamatos kutatás- fejlesztés és innováció határozta meg. A vállalathoz számos rekord fűződik, a 2011-2012-ben a világon akkor legnagyobbnak számító 2,4GW-os éves termelésüktől kezdve a 2016-ban elért, piacvezető 21,31%-os PERC cella hatékonyságig.

suntech polikristáylos napelem

Számottevő eredményeik:

  • Úttörő az újszerű napelem cellák kifejlesztésében (Pluto cella, Szilícium film cella, Cdte cella, HIT cella, PERC cella, stb.)
    • Több mint 400 bejegyzett szabadalom, ebből 67 bejegyzett újítás birtokosa
    • 22 hivatalosan elfogadott iparági szabvány megalkotója
    • Egy több mint 400 berendezéssel felszerelt nemzetközi fejlesztőlaboratórium valamint a világ legnagyobb,
    CGC, CNAS, VDE-TDAP és UL-WTDP minősítésekkel rendelkező, akkreditált tesztlaboratóriumának birtokosa.

Az európai EUPD Research a Suntechet 2012, 2016 és 2017 években a TOP napelem márkának (TOP BRAND PV) választotta, 2012-ben Kína leginnovatívabb vállalata lett, 2012-ben a londoni PV Tech a Suntech napelemeit a legújszerűbb napelem terméknek választotta.

Az amerikai MIT műszaki egyetem a Suntechet 2012 leginnovatívabb vállalatának hirdette ki.

A Suntech termékei a világ 80 országában érhetők el. Képviseletei vannak Kína mellett Ausztráliában, az Egyesült Államokban, Svájcban, Spanyolországban, Olaszországban, Németországban, Japánban és Dubaiban, gyárai pedig a kínai Wuxi, Luoyang, Qinghai, Shanghai városokban, valamint Németországban és Japánban üzemelnek.
A Suntech 2014-ben a Hong-kongi tőzsdén jegyzett SFCE (Shunfeng International Clean Energy) nagyvállalat, a világ egyik legnagyobb zöldenergiás termékeket gyártó és komplex megoldásokat szállító konzorciumának része lett. Ennek a fúziónak az eredménye a cég megújult európai marketing stratégiája is, amelynek eredményeképpen a kiváló ár-érték arányú Suntech napelemek ismét elérhetők Magyarországon. Kiemelkedő 12 év termékgarancia vonatkozik a napelemekre!

A Maxim technológiával rendelkező napelemeik (275W poli és 295W mono) képviselik a legjobb ár-érték arányt a kategóriában. Ezek a csúcsminőségű napelemek a hosszabb élettartam mellett panelba integrált optimalizálókkal rendelkeznek, melyek nem panelenként, hanem dupla cellasoronkénti optimalizálást tesznek lehetővé.  Ráadásul a nagyobb, 295W teljesítményű full black kivitelű monokristályos Maxim napelem, már PERC (Passivated Emitter and Rear Cell) technológiával is rendelkezik! Ez röviden annyit tesz, hogy a cellák hátulján egy alumínium vezető réteg található, ami eddig a cellán hasznosítatlanul áthaladó, vagy a fóliában elnyelődő fényt visszatükrözi, ezáltal az energia termelésbe bevonja. A korábbi panelekhez képest éves szinten, ezzel a technológiával 6%-os többlethozam érhető el.